.:: Unirea - cotidianul județului Alba ::. Curier județean.:: www.ziarulunirea.ro ::. 
Reluarea tranzacțiilor la burse - 4 iulie
     Ca urmare a denominalizării, tranzacțiile la Bursa de Valori București sunt suspendate în perioada 27 iunie - 4 iulie. La reluare, acestea vor fi făcute exclusiv în lei noi. Sumarul tranzacțiilor va avea ultima valoare de tranzacționare exprimată atât în lei vechi, cât și noi.
    Prețul fiecărui ordin de bursă introdus în sistemul de tranzacționare va fi ex­primat în lei noi (RON), cu 4 zecimale. Astfel se păstrează structura și valorile relative ale pașilor de cotare pentru seg­mentul principal al pieței bursiere (seg­mentul de piață Regular) și pentru segmentul de piață Deal, care vor rămâne neschimbate față de cele de dinainte de denominalizare.
    Și la RASDAQ perioada 27 iunie - 4 iulie este fără tranzacții, iar din 4 iulie tranzacțiile vor fi exprimate în lei noi, cu 4 zecimale pentru piețele Regular și Deal și cu două, în rest. Valoarea tranzacțiilor va fi exprimată numai în RON cu două zecimale, efectuându-se rotunjiri când va fi cazul. (S.F.D.)
Peste două treimi dintre școlari au promovat testele naționale
     Prof. Cornel Sandu, insp. șc. gen. al ISJ Alba, ne-a informat că din cei 4.308 elevi care au susținut testele naționale, 2.965 au promovat examenele, 1.342 au fost respinși, 1 a fost eliminat, ceea ce reprezintă 68,82 la sută. Alți 158 de elevi înscriși nu s-au prezentat la examen. (R.G.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.