.:: Unirea - cotidianul județului Alba ::. Curier județean.:: www.ziarulunirea.ro ::. 
Numărul accidentelor rutiere grave este în creștere
•26 de persoane au decedat în accidente de circulație de la începutul anului
     Lucrători din cadrul Serviciului Poliției Rutiere au efectuat, în perioada 24-26 iunie, o acțiune al cărei scop a fost prevenirea accidentelor de circulație în care sunt implicați pietoni, bicicliști și căruțași. Au fost aplicate 555 de sancțiuni con­travenționale, dintre care 42 pietonilor, 46 bicicliștilor și 21 căruțașilor, restul a­menzilor fiind date conducătorilor auto care au încălcat regulile de circulație. De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 11 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare. Valoarea amenzilor s-a ridicat la 349 de milioane de lei. Numărul contravențiilor crește de la acțiune la acțiune, dar cel mai grav este faptul că, în ultima perioadă, pe raza județului Alba, numărul eveni­men­telor rutiere a devenit alarmant. Acest lucru a fost confirmat în urma efectuării u­nui studiu privind accidentele produse pe raza județului în ultimele cinci luni, studiu efectuat de către specialiștii din cadrul Poliției Rutiere Alba. Șeful SPR Alba, comisarul șef Vasile Roșu, a precizat că de la începutul anului și până în momentul de față pe raza județului s-au produs 57 de accidente rutiere grave în urma cărora 26 de persoane și-au pierdut viața, 47 au fost rănite grav și 8 rănite ușor. Față de aceeași perioadă a anului trecut numărul accidentelor a crescut cu 6, iar cel al morților cu 11. Opt este numărul accidentelor rutiere în care au fost implicați motocicliști, motoriști, mopediști și bicicliști, iar cauzele acestora sunt viteza excesivă, neacordarea de prioritate autoturismelor, circulația pe partea stângă, dezechilibrarea. Pentru a evita astfel de evenimente polițiștii propun o se­rie de măsuri printre care și nereducerea perioadei de suspendare a carnetelor de conducere și efectuarea de acțiuni în cea de a doua parte a zilei - perioadă în ca­re au loc cele mai multe accidente. (L.I.)
S-a îmbrăcat din cap până-n picioare cu haine de furat
     În cursul zilei de 28 iunie o patrulă de siguranță publică l-a oprit pe raza mu­nicipiului Blaj pe numitul Traian Nicolae Lăcătuș (26 de ani). Acesta avea asupra sa o geantă de voiaj voluminoasă ce a atras atenția polițiștilor. În interiorul genții au fost găsite bunuri a căror proveniență nu a putut fi justificată de către bărbat, fapt pentru care acesta a fost condus la sediul poliției. În urma cercetărilor s-a sta­bilit că în noaptea de 27/28 iunie tânărul a spart un autoturism Dacia 1310 parcat pe strada Câmpia Libertății din Blaj, de unde a sustras tot ce i-a căzut în mână: o undiță, un set de șurubelnițe, o umbrelă și obiectul cel mai important... un mop de spălat parbrizuri. După aceea bărbatul și-a continuat drumul și, ajuns în fața unui bloc, s-a gândit că i-ar prinde bine și câteva articole de îmbrăcăminte. Prin escaladarea unui zid s-a urcat într-unul dintre balcoane de unde a luat mai multe haine aflate la uscat, respectiv un tricou, o pereche de pantaloni bărbătești, o pereche de indispensabili, două prosoape și o pereche de pantaloni scurți de damă. Gândit și făcut! Tânărului se pare că nu i-a ajuns, iar la sfârșitul "acțiunii" a pătruns și în curtea unui imobil aflat pe strada Primăverii, de unde, de pe o sfoa­ră, a furat două perechi de pantaloni de damă.
    Bunurile furate în valoare de aproximativ 5 milioane de lei au fost recuperate și restituite proprietarilor. Din nefericire pentru Traian Nicolae Lăcătuș aventura a a­vut un final nedorit, pe numele lui fiind întocmit dosar penal pentru comiterea in­fracțiunii de furt calificat. (L.I.)
Zdrobit de un copac
     Viorel Iancu, de 73 de ani, din Vidra, a fost internat luni după-amiază la Spitalul Județean de Urgență, în stare gravă, după ce a suferit un accident în timp ce se afla la tăiat lemne în pădure. El a povestit personalului de la "Urgențe" că un copac i-a căzut pe piciorul stâng, zdrobindu-l. Surse medicale au declarat că pacientul a suferit un politraumatism prin strivire, alegându-se cu fractură cu de­plasare la femurul stâng și fractură cu dislocare a ambelor oase ale gambei ace­luiași picior. Bătrânul a fost internat la secția ortopedie pentru a beneficia de în­grijiri medicale de specialitate. (R.G.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.