.:: Unirea - cotidianul județului Alba ::. Curier județean.:: www.ziarulunirea.ro ::. 
Tineri în focul admiterii la școlile militare
     Un număr de 179 de tineri selectați la Alba Iulia, din care 34 de fete, susțin în această perioadă examenele de admitere la academiile militare ale Ministerului Apărării Naționale, a declarat șeful Centrului Zonal de Selecție și Orientare Alba, col. Ioan Chițu. Cele mai mari emoții le au cei 10 candidați înscriși la Institutul Me­dico-Militar din București, unde probele s-au încheiat deja, tinerii așteptând să vadă dacă au reușit să ocupe unul din cele 20 de locuri scoase la concurs. La Academia Forțelor Terestre, 94 de băieți și 18 fete selectați la CZSO Alba se luptă pentru cele 32 de locuri pentru băieți, respectiv 10 locuri pentru fete, re­zultatele urmând să fie afișate în 29 iulie. Pentru tinerii care iubesc marea și do­resc să devină ofițeri de marină, examenele la Academia Forțelor Navale se în­cheie în 31 iulie, fiind scoase la admitere 40 de locuri (6 pentru fete), pentru care concurează și 16 băieți și 5 fete selectați la Alba Iulia. Când viitorii marinari fi­nalizează admiterea, tinerii care doresc să devină piloți abia încep examenele. Tot 10 locuri sunt și la Academia Forțelor Aeriene, iar printre pretendenții la uni­forma de cadet se numără și 20 de băieți ce au trecut probele eliminatorii sus­ținute la CZSO Alba, care vor ști în 5 august dacă au promovat sau nu. Miercuri, 27 iulie, a început admiterea și la Institutul Medico-Militar Târgu Mureș, unde sunt scoase la concurs 10 locuri, dintre tinerii selectați la Alba Iulia participând 7 băieți și 9 fete, care vor afla rezultatele în 2 august.
Robert GHERGU

Gemeni despărțiți de notele la admiterea în liceu
     În perioada 1-6 august, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Alba vor fi soluționate cazurile speciale apărute la admiterea în licee în urma repartizării com­puterizate, a declarat inspectorul școlar general, prof. Cornel Sandu. El a pre­cizat că este vorba, în principal, despre elevii care au completat greșit op­țiunile pe fișele de înscriere, computerul repartizându-i la alte licee decât cele la care ar fi vrut de fapt. Acestora li se alătură două perechi de gemeni, pe baza me­diilor obținute frații fiind repartizați la licee diferite, dar își doresc să-și continue studiile la aceeași unitate de învățământ. (R.G.)
Poliția în acțiune
     Polițiștii din Aiud și Sebeș au ieșit pe străzi la făcut "curățenie" în rândul in­fractorilor. În cadrul acțiunilor, polițiștii aiudeni au legitimat un număr de 48 de per­soane și au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 20 de milioane de lei. Au fost verificați 7 producători agricoli și 21 de egenți economici, dintre care 13 au fost amendați. De asemenea, s-au confiscat bunuri în valoare de 1 milion de lei. La Sebeș au fost date 23 de amenzi, dintre care majoritatea, respectiv 15 pentru încălcarea regimului de circulație. Nu au scăpat din vizorul polițiștilor nici comercianții, 6 dintre aceștia fiind sancționați contravențional. De­oa­rece nu s-a putut face dovada provenienței, au fost confiscate bunuri în valoare de 1,3 milioane de lei. (L.I.)
Conferința TSD Alba va fi în octombrie
     Mult așteptata dată a conferinței Tineretului Social Democrat Alba a fost elu­ci­dată. Ea este 22 octombrie 2005 și a fost fixată la insistența președintelui in­terimar al TSD Alba, Flaviu Predescu. El a declarat că aceasta este cea mai apropiată dată care s-a putut obține și că cei din conducerea centrală a TSD ar fi vrut să fixeze conferința în 2006.
    "În vară nu s-a putut pentru că nu poate veni nimeni de la centru, avem foarte multe evenimente, în septembrie nu sunt studenții în județe, iar octombrie a ră­mas cea mai apropiată lună", a declarat președintele interimar al TSD Alba, Fla­viu Predescu. (A.B.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.