.:: Unirea - cotidianul județului Alba ::. Prima pagină .:: Ediția din: 10.8.2005 ::. 
La Câlnic
Scandal între rromi amplificat de amestecul familiilor
     În după-amiaza zilei de luni, 8 august, la ora 15.30, pe strada Reciului din Câlnic a avut loc o altercație între două grupuri de rromi. Sesizați de către un ce­tățean, polițiștii din comună s-au deplasat la fața locului pentru aplanarea conflic­tului. În urma cercetărilor s-a stabilit că, în jurul orei 15.00, într-un bar din Câlnic a avut loc o altercație între patru persoane, respectiv Gheor­ghe Marcu și Gheorghe Stan, aflați de o parte a baricadei, și Radu Marcu și Gheorghe Borbil, de cealaltă parte. Gheorghe Marcu și Gheorghe Stan s-au ales, în urma scan­dalului, cu mai multe leziuni corporale. La scurt timp, pe strada Reciului a urmat runda a doua, adică aici a avut loc un nou conflict, de data aceasta participând și membrii familiilor celor patru. În urma celui de-al doilea meci, Romul Marcu a fost lovit cu o bâtă de către unul dintre cei implicați în conflict, acesta fiind dus la Spi­talul municipal Sebeș, unde a fost diagnosticat cu fracturi costale și efimeză subcutanată. De asemenea, în timpul disputei au fost sparte și geamurile a trei case, imobile ce aparțin familiilor Romul Marcu și Savian Voicu. Deoarece în con­flict au fost implicate mai mult de 20 de persoane și acesta ar fi putut degenera în ceva mult mai grav, polițiștii din Câlnic au cerut sprijinul polițiștilor sebeșeni, cu alte cuvinte au cerut întăriri. La fața locului au sosit 6 lucrători din cadrul Poliției municipiului Sebeș care au reușit să liniștească spiritele încinse și să pună capăt conflictului. În cauză poliția continuă cercetările pentru a stabili cu exac­titate împrejurările în care s-a produs conflictul și gradul de vinovăție a fiecărui par­ticipant în parte. (L.I.)
Trei infracțiuni dintr-o lovitură
     În data de 8 august, la ora 3.50, polițiștii din Roșia Montană au fost sesizați de către Ioan Rușcovan, din satul Cărpiniș, că în timp ce se afla într-un bar din localitate i-a fost sustras autoturismul Dacia, autoturism ce îi fusese încredințat de către proprietar. În urma cercetărilor întreprinse la fața locului, polițiștii au sta­bilit că Ioan Rușcovan împreună cu câțiva prieteni, printre care și Ioan Jurcă (27 de ani), din satul Gura Roșie, conducător auto la RMGC au consumat băuturi al­coolice în barul respectiv. Conform raportului poliției, la un moment dat Ioan Jurcă a provocat un scandal și a lovit mai multe persoane aflate atât în interiorul cât și în afara localului, după care, fără a avea consimțământul proprietarului, s-a urcat la volanul Daciei și s-a îndreptat spre satul Cărpiniș. Pe drum, datorită stării în care se afla (băut fiind), a pierdut controlul autoturismului și s-a răsturnat în afara părții carosabile, pe malul râului Abrudel. Ioan Jurcă a părăsit locul accidentului, el fiind găsit la domiciliul său și condus la spital pentru a-i fi recoltate probe bio­logice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma impactului, autoturismul Dacia a fost avariat în proporție de 65 la sută. Bărbatul este cercetat pentru comi­terea infracțiunilor de furt, conducerea pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice și părăsirea locului accidentului. (L.I.)
OK interministerial pentru Primăria Alba Iulia
     Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a anunțat că ieri comisia inter­ministerială a avizat favorabil contractarea de către administrația albaiuliană a u­nui credit de 245 de miliarde de lei. Acest aviz favorabil înseamnă că au fost par­curse toate etapele birocratice, iar Mircea Hava a declarat că speră ca la înce­putul lunii viitoare să fie lansată emisiunea de obligațiuni. Din banii astfel obținuți Primăria albaiuliană dorește realizarea unor mari lucrări de infrastructură printre care extinderea rețelelor de alimentare cu apă potabilă și canalizare și moder­nizarea unor străzi cum sunt Tudor Vladimirescu, Lalelelor, modernizarea aleilor dintre blocuri (o zonă am putea spune încă "virgină")... Creditul este contractat ca o emisiune de obligațiuni municipale, Primăria Alba Iulia fiind la cea de-a doua acțiune de acest fel. Prima, care s-a derulat în urmă cu doi ani, s-a bucurat de un succes deosebit, obligațiunile fiind vândute în mai puțin de 24 de ore. (A.D.)
14 medici candidează pentru Comisia de Disciplină
     Un număr de 14 medici din județul Alba, între care 3 femei, și-au depus can­didaturile pentru a fi aleși la scrutinul de vineri, 12 august, ca membri în Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor Alba, au anunțat surse oficiale. Este vorba de dr. Zoltan Bernat-medic primar MGF, dr. Răzvan Curcă - medic specialist onco­logie, dr. Mircea Frențiu - medic primar chirurgie generală, dr. Mircea Ludoșan - medic primar obstetrică-ginecologie, dr. Gheorghe Macavei - medic primar ana­tomie patologică, dr. Ștefan Morariu - me­dic primar pediatrie, dr. Ionel Mucea - medic primar ATI, dr. Dan Pahonțu - medic primar chirurgie generală, dr. Con­stantin Popa - medic primar ortopedie traumatologie, dr. Nicolae Stanciu - medic primar cardiologie și dr. Liviu Stoica - medic primar psihiatrie. Cele 3 femei sunt dr. Maria Fabian - medic primar pediatrie, dr. Gabriela Miclea - medic primar ur­gențe medico-chirurgicale și dr. Roxana Nistea - medic primar boli infecțioase. Membrii Comisiei de disciplină sunt aleși de Adunarea Generală a Colegiului Me­dicilor pentru o perioadă de 6 ani, prin vot secret, aceștia având ca atribuție ju­decarea abaterilor disciplinare săvârșite de medicii înscriși în colegiu.(R.G.)
Se modernizează rețeaua electrică din comuna Stremț
     În cursul săptămânii trecute au început lucrările de reparații la rețeaua elec­trică din localitatea Stremț, au anunțat surse oficiale din cadrul Instituției Pre­fectului. Este vorba despre o acțiune amplă care presupune schimbarea stâlpilor de lemn, vechi de mai bine de 45 de ani, cu stâlpi din beton. Primarul comunei Stremț, Ioan Sârbu, a precizat că valoarea investiției se ridică la aproximativ 8,5 mi­liarde lei.(R.G.)
La furat de porumb pe DN1
     Porumbul fiert este la mare căutare în această perioadă și cei care co­mer­cializează astfel de bunătăți scot bani destul de frumoși. Probabil la asta s-au gândit și numiții Florin Drăcos în vârstă de 24 de ani și Ioan Căldărar de 26 de ani, ambii din Miercurea Sibiului, sat Dobârca, când, în data de 8 august, au dat o raită într-o tarla cu porumb experimental. Parcela respectivă este proprietatea lui Aurel Bucea din Lancrăm care de altfel este cel care i-a văzut pe cei doi și i-a anunțat pe polițiști. Respectivii erau în tranzit spre Sibiu și văzând tarlaua s-au oprit și au sustras nici mai mult nici mai puțin decât 180 de știuleți de porumb care urmau să fie vânduți pe piață. Florin Drăcos și Ioan Căldărar sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. (L.I.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.