.:: Unirea - cotidianul județului Alba ::. Curier județean.:: www.ziarulunirea.ro ::. 
Afectat de inundații, Aiudul este sprijinit de prietenii maghiari
•Cetățenii din Gyömaendröd au donat municipalității aiude­ne suma de 4.000 de euro
     Primarul Aiudului, Mihai Horațiu Josan, a avut o întâlnire cu dr. David Imre, pri­marul orașului maghiar înfrățit Gyömaendröd, care a făcut municipalității aiudene o donație în valoare de 1.000.000 forinți, echivalentul a 4.000 de euro. Suma res­pectivă va fi utilizată la reconstrucția podului rutier dintre cartierul Sergent Hațe­gan și centrul orașului. Cu această ocazie, primarul maghiar a ținut să sublinieze fap­tul că, deși posibilitățile financiare ale orașului său pentru ajutorarea muni­ci­piului Aiud nu este atât de mare precum ar dori, este fericit că poate fi alături de prietenii aiudeni în clipele grele, și mai ales acum când începe procesul de recon­strucție în urma inundațiilor. Banii au fost alocați municipiului Aiud prin Hotărârea Corpului Deputaților din orașul Gyömaendröd, în virtutea bunelor relații existente între cele două orașe. Precizăm că înfrățirea Aiudului cu orașul maghiar Gyöma­en­dröd are o vechime destul de mare, ea datând din anul 1993. (I.H.)
Noi conduceri PRM la Blaj, Sâncel și Șona
     La sfârșitul săptămânii trecute, la organizația municipală a PRM Blaj și la cele ale filialelor locale din Sâncel și Șona au avut loc alegeri. Noua conducere a PRM Blaj este următoarea: Vasile Damian- președinte; Roman Brânză și Ioan Borcea- vicepreședinți; Nicolae Dendiu- secretar; Petru Bec- casier; d-ra Maria Berar, Ilie Parasca și Ioan Ciorgovan- membri. Cu acest prilej, a fost desemnată Maria Berar la conducerea Organizației de femei a PRM Blaj.
    Noua conducere a PRM Sâncel are următoarea componență: Gheorghe Oniga- președinte; Monica Oprean și Nicolae Suciu- vicepreședinți; Mihai Grama- se­cretar; Ioan Ciungan- casier. Tot cu această ocazie a fost desemnată la con­ducerea Organizației de femei a PRM Sâncel, d-na Monica Oprean.
    În urma voturilor exprimate, noua conducere a PRM Șona are următoarea componență: Ioan Frățilă- președinte; Ioan Suciu și Marin Petraș- vicepreședinți; Vasile Dunca- se­cretar; Palaga Frățilă- casier. La conducerea Organizației de fe­mei a PRM Șona a fost desemnată d-ra Palaga Frățilă. (I.H.)
Amenzi grase pentru șoferii băuți
     Un număr de 136 de polițiști din cadrul Poliției Rutiere și al posturilor de poliție comunale au efectuat în perioada 5-7 august acțiuni al căror scop a fost preve­nirea accidentelor rutiere grave cauzate de conducerea sub influența băuturilor alcoolice. Cu această ocazie au fost aplicate 444 de sancțiuni contravenționale, din care 39 pentru efectuarea de depășiri neregulamentare și 12 pentru alcool, restul amenzilor fiind pentru încălcarea altor reguli privind circulația. De asemenea s-au constatat 5 infracțiuni, dintre care 3 au constat în conducerea autoturismelor pe drumurile publice având o îmbibație alcoolică peste limita legală. Au fost re­ținute în vederea suspendării pe o perioadă de 90 de zile 18 permise de con­ducere, dintre care 11 pentru alcool. Valoarea totală a amenzilor aplicate se ridi­că la suma de peste 90,5 milioane de lei. (L.I.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.