.:: Unirea - cotidianul județului Alba ::. Prima pagină .:: Ediția din: 27.8.2005 ::. 
O "peștoaică" din Teiuș a sechestrat o tânără și a obligat-o să se prostitueze
•Acum ea este cercetată pentru comiterea infracțiunii de proxe­netism
     O tânără în vârstă de 27 de ani din județul Alba a fost sechestrată și obligată să se prostitueze pentru a-și achita o datorie fictivă. Lucrători din cadrul Ser­viciului de Combatere a Crimei Organizate și Antidrog Alba au identificat-o, în cursul zilei de joi, 25 august, pe inculpata Florentina L. în vârstă de 27 de ani, din Teiuș, pe numele căreia Tribunalul Alba a emis, în lipsă, la data de 2 iunie 2005, un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. În sarcina acesteia s-a reținut comiterea infracțiunilor de proxenetism și lipsire de libertate în mod ilegal. Conform raportului poliției, în perioada martie-aprilie 2005, prin amenințare și înșelăciune Florentina L. a recrutat-o pe Ioana R., în vârstă de 27 de ani, în scopul de a o obliga să practice prostituția. Surse neoficiale au menționat că Florentina L. a cunoscut-o pe victima sa prin intermediul unei prietene și i-a promis că poate să o ducă la muncă în Italia. Profitând de naivitatea și probabil disperarea Ioanei R. de a-și găsi un loc de muncă în străinătate, inculpata a cazat-o într-un apartament închiriat, situat pe raza muncipiului Alba Iulia. După ce a fost ținută în imobilul respectiv timp de o săptămână fără să primească o dovadă în ceea ce privea plecarea, Ioana R. a realizat incorectitudinea femeii ce îi promisese marea cu sarea și a vrut să plece. Florentina L. i-a explicat însă că nu poate pleca așa cu una cu două pentru că ea a plătit pentru ea bani grei în Italia și trebuie să-i recupereze, așa că a sechestrat-o și a obligat-o să se prostitueze. Se pare că uneori tânăra era lăsată să iasă din apartament și într-una din aceste dăți, sub pretextul că merge să-și cumpere mâncare, a reușit să scape din mâna "călăului". Ioana R. s-a dus la poliție și a declarat ceea ce i se întâmplase. Organele de poliție au început căutarea proxenetei însă inițial aceasta nu a fost de găsit. Se pare că ar fi părăsit țara și ar fi stat o perioadă în Germania. Din fericire "o păsărică" le-a șoptit polițiștilor despre întoarcerea în țară a Florentinei L. pe care, de altfel, au și înhățat-o de la domiciliu. Aceasta a fost depusă în arestul IPJ Alba; cercetările continuă pentru a se stabili întreaga ei activitate infracțională. (L.I.)
Cinci comune din județul Alba nu pot plăti salariile angajaților
     În momentul de față, cel puțin cinci primării din județul nostru se află în imposibilitate de a achita salariile angajaților: Cergău, Câlnic, Ocoliș, Ohaba și Rădești. Această problemă a fost ridicată în ultima ședință a Consiliului Județean Alba de către consilierul conservator Toader Ulise. Directorul Direcției de dez­voltare-buget din cadrul CJ, Marian Aitai, ne-a declarat referitor la acest subiect că suma totală necesară la nivel de județ localităților ce se confruntă cu dificultăți financiare este de 176 de milioane de lei RON (176 de miliarde de lei vechi), iar CJ Alba este cu posibilitățile de sprijin la cota "0". "Vom solicita această sumă de la Guvern, dar sunt sceptic cu privire la obținerea ei. Mizăm totuși pe o evo­luție pozitivă a cotelor defalcate din impozitul pe venit și cred că vom putea asigura cel puțin cheltuielile de personal...", a adăugat Aitai (I.H.)
Codruț Șereș în județul Alba
     La invitația deputatului Nicolae Popa, ministrul conservator al Economiei și Comerțului, dl. Codruț Șereș va vizita, în zilele de 13 și 14 septembrie, zona mi­nieră a județului Alba, prilej de evidențiere și analiză a problemelor restructurării sectorului minier și a programului de regenerare economică a acestei zone. Men­ționăm că fondurile pentru susținerea acestui program provin de la Banca Mon­dială, oferindu-se o șansă pentru cei disponibilizați pentru începerea unor afaceri, cu preponderență în turism, producerea de artizanat sau agricultura specifică zonelor montane. (M.N.)
Prostituată încătușată
     Ramona S. în vârstă de 26 de ani a fost depistată, identificată și reținută în data de 25 august de către polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Alba. Pe numele acesteia, Judecătoria Deva a emis, în data de 9 august 2005, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru comiterea infracțiunii de prostituție. Aceasta a fost depusă în arestul IPJ Alba, urmând să fie mutată la penitenciar unde va "locui" timp de 3 luni de zile. (L.I.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.