.:: Unirea - cotidianul județului Alba ::. Curier județean.:: www.ziarulunirea.ro ::. 
Canalizare pe str. Tudor Vladimirescu din Alba Iulia
     reparațiiDe aproximativ o lună au început lucrările de introducere a unei noi rețele de canalizare pe str. Tudor Vladimirescu, ur­mând să fie finalizate la jumătatea lunii no­iembrie, au declarat specialiștii Direcției de Investiții a Primăriei Alba Iulia. Realizarea unei noi rețele era necesară pentru că, o­dată cu dezvoltarea urbanistică a zonei, ca­nalizarea pluvială existentă sub unul din tro­tuare nu mai putea prelua apa, deoarece con­ductele nu erau introduse la adâncimea necesară, iar pe partea opusă apele uzate erau colectate în fose septice. Noua conductă de canalizare va avea o lungime totală de peste 1,6 kilometri, fiind formată din două tronsoane, construite cu țevi din materiale moderne de diferite diametre. Proiectul prevede, de asemenea, amenajarea de cămine de vizitare și traversări, precum și a 29 de cămine de racordare, locuitorii urmând să suporte costurile elaborării documentației afe­rente și racordarea la canalizare. Va rămâne însă funcțională vechea canalizare dintre str. Târgului și str. Micurin, în lungime de 150 de metri, dar apele uzate vor fi preluate în noile cămine. Costul total al investiției se ridică la aproape 7 miliarde de lei. (R.G.)
"Liberalii pentru școala românească"
     Sub deviza "Liberalii pentru școala românească", PNL Alba a lansat o cam­panie de sensibilizare a opiniei publice și de implicare pentru susținerea uni­tăților de învățământ din județ, a declarat vineri, 26 august, într-o conferință de presă, secretarul coordonator al PNL Alba, Florin Mărginean. El a precizat că acțiunea este organizată la nivel național, întrucât PNL consideră învățământul un domeniu prioritar pentru politica sa. În acest sens, conducerea PNL Alba a trimis deja premierului Călin Popescu-Tăriceanu situația școlilor din județ care au nevoie de fonduri din partea Guvernului pentru renovări sau reparații urgente. Până în data de 15 septembrie, la sediile PNL din județ, atât membrii de partid, cât și ceilalți locuitori ai județului, pot face donații pentru reconstrucția școlilor, liberalii punând la dispoziție resursele umane și logistice necesare, precum și experiența lor. De asemenea, Florin Mărginean a spus că a fost demarată și acțiunea "Ghiozdanul pentru prima zi", pe perioada căreia cetățenii pot dona exclusiv manuale, cărți și rechizite școlare pentru elevii din ciclul primar. Nu în ultimul rând, a spus secretarul coordonator al PNL Alba, la solicitarea or­ga­nizației locale din Crăciunelu de Jos, liberalii au demarat o campanie de strân­gere de fonduri cu scopul cumpărării unor convectoare pentru încălzirea unei cla­se de la școala generală din această comună.
Robert GHERGU

Bicicletă nărăvașă
     Pe drumul comunal Gura Roșiei-Dărăoaia a avut loc în data de 28 august un accident rutier în urma căruia o persoană a fost rănită. Claudiu Dan Hădărău, în vârstă de 40 de ani, din Târgu Mureș, în timp ce se deplasa pe drumul respectiv cu un autoturism Daewoo, a observat că din sens opus venea un biciclist care, la un moment dat, din cauza condițiilor de drum, s-a dezechilibrat. Pentru a evita un eventual incident, șoferul prudent a oprit autoturismul. În clipa respectivă biciclistul, identificat în persoana minorei Alina Daniela N. în vârstă de 13 ani, probabil nemaiputând controla vehiculul, a intrat cu bicicleta în mașină, respectiv în aripa stângă. În urma impactului fetița a suferit răni ușoare și a fost trans­portată la spital pentru a primi îngrijirile ce se impuneau. Diagnosticul pus de cadrele medicale a fost contuzie forte gamba stângă. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul obținut fiind unul negativ. (L.I.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.