.:: Unirea - cotidianul județului Alba ::. Prima pagină .:: Ediția din: 31.8.2005 ::. 
Un proiect al Consiliului Județean Alba prinde contur
"Drumul Vinului" pe Târnave
     castelDezvoltarea turistică este una dintre prioritățile Consiliului Județean care derulează mai multe proiecte menite să promoveze județul Alba și să atragă fonduri pentru dezvoltare. Printre proiectele avute în vedere în acest sens este și "Drumul Vinului" care își pro­pune să promoveze într-un circuit turistic vestitele podgorii ale județului Alba. Acest program și-a dovedit deja viabilitatea în alte zone din țară și străinătate în care a fost aplicat. Județul Alba beneficiază de un plus la acest capitol prin faptul că este membru al Asociației Europene a Regiunilor Viticole, dar și prin organizarea unor evenimente de amploare la nivel național legate de tradiția viticulturii.
    Unul dintre aceste evenimente este Festivalul Național "Strugurele de Aur" or­ganizat an de an prin grija firmei SC Jidvei SRL chiar în localitatea care a făcut renumele ecestei zone. Festivalul este deja un eveniment consacrat, care și-a câș­tigat renumele în cadrul evenimentelor de gen, prin participarea unor mari nu­me ale folclorului.
    Anul acesta festivalul ajunge la ediția a V-a, urmând a se desfășura în data de 24 septembrie. Pentru că pregătirile au intrat deja în linie dreaptă, Consiliul Ju­dețean Alba s-a implicat și el în realizarea acestui eveniment, contribuind la refa­cerea drumului județean Blaj - Cetatea de Baltă. Președintele Ion Dumitrel, vice­președintele Florin Mărginean și consilierul Județean Alin Cucui, alături de Di­rectorul Direcției Tehnice Dan Popescu s-au deplasat în zona localității Cetatea de Baltă pentru a vedea care este stadiul lucrărilor de reparații la acest drum. Lucrările efectuate sunt de cea mai bună calitate și urmează a fi finalizate în pe­rioada imediat următoare.
    Implicarea SC Jidvei SRL, cel mai mare contribuabil la bugetul județului Alba, a făcut ca și drumul comunal ce leagă Drumul Vinului de Drumul Național Blaj-Mediaș să intre în reparații. De asemenea, pe locul de desfășurare a festivalului va fi construită o platformă betonată, iar fațadele casele gospodarilor din zonă vor fi renovate prin grija aceleiași firme. (A.C.)
Contracte de muncă în Germania, Spania, Elveția, Luxemburg și Franța
     Referitor la articolul "Contracte de muncă în Germania, Spania și Elveția", publicat în ziarul "Unirea" din 29 august 2005, facem următoarele precizări:
    Oficiul pentru Migrația Forței de Muncă, prin Programul de asigurare a trans­parenței decizional-operațional privind activitatea OMFM oferă persoanelor inte­resate informații despre obținerea unui contract de muncă în Spania, Germania, Elveția, Luxemburg, Franța, informații despre acțiunile de înscriere în banca de da­te a OMFM și despre activitatea de recrutare și plasare a forței de muncă în străinătate (preselecții/selecții).
    Adresa Oficiului este: str. Valter Mărăcineanu nr.1-3, etaj 4, sector 1, Bu­curești, telefoane: 021/315884; 021/3124670; 0788/158844, luni și marți între orele 9.00-16.00, miercuri și joi între orele 9.00 - 19.00, vineri între 9.00 - 16.00 și sâmbătă între 9.00 - 14.00.
Prostituată prinsă în flagrant
     Polițiștii din Șibot au pus mâna pe cinci "fetițe", cu vârste cuprinse între 24 și 30 de ani, toate din județul vecin-Hunedoara, mai precis din municipiul Orăștie. Sătule probabil de vechii clienți au sosit la Șibot pentru a-și face alții noi. Cele cinci dame acostau bărbați în vederea întreținerii de relații sexuale pe bani. În cadrul acțiunii una dintre fete, Augustina, a fost prinsă în flagrant, exact în mo­mentul în care își exercita meseria. Tânăra a momit un bărbat din Dolj cu care a întreținut relații sexuale contra sumei de 10 lei RON. Fiecare dintre ele a fost sancționată contravențional cu suma de 500 de lei RON, totalul amenzilor fiind de 2.500 de lei RON. (L.I.)
Neliniștitul Veseuș
     În ultima perioadă de timp în satul Veseuș, comuna Jidvei, au fost încălcate normele legale privind respectarea liniștii și ordinii publice. Pentru a calma spi­ritele încinse polițiștii din Jidvei, împreună cu lucrători din cadrul Poliției mu­ni­cipiului Blaj și ai Detașamentului de Intervenție Rapidă au efectuat în zonă, în da­ta de 29 august, în jurul orei 19.30, o acțiune. S-a urmărit de asemenea depis­tarea și identificarea acelor persoane ce acostează nejustificat persoane în stra­dă, consumă băuturi alcoolice și sunt puși pe harță. În urma acțiunii au fost apli­cate 4 sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991-privind ordinea și liniștea pu­blică în valoare de 360 de lei RON și au fost conduse la sediul Poliției 5 per­soane. (L.I.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.