.:: Unirea - cotidianul județului Alba ::. Curier județean.:: www.ziarulunirea.ro ::. 
"Am intrat în politică pentru a avea șansa să las ceva în urmă"
•Interviu cu Bogdan TÂRNOVEAN - secretar executiv al PSD Alba
     Târnoveanu- Domnule Bogdan Târnovean, cine sunteți și ce vreți de la politică?
    - Sunt născut în Alba Iulia, la 25 iunie 1978, am absolvit Colegiul "Horea, Cloșca și Crișan" în anul 1997 și apoi Facultatea de Drept din cadrul Universității AISTEDA, în a­nul 2002. În prezent lucrez ca director de vânzări la SC Crimbo Prod Carn SRL. Am in­trat în politică pentru a avea șansa să las ceva în urma mea și a-mi putea oferi ajutorul celor din jurul meu, acestea fiind și atributele alegerii Partidului Social Democrat.
    - Cum ați ajuns secretar executiv al PSD Alba pe probleme de tineret, ținând cont că ați intrat în PSD doar în martie anul acesta?
    - Ideile mele au fost bine percepute de că­tre seniorii partidului nostru, care mi-au dat votul lor de încredere promovându-mă în func­ție și dându-mi șansa de a demonstra ce pot și ceea ce vreau. Au fost de acord că sunt un om de acțiune și am fost în asentimentul lor că trebuie să punem toți "osul" la treabă.
    - Cum a fost privită intrarea dumneavoastră în politică de către fa­mi­lie?
    - M-am bucurat și mă bucur în continuare de toată înțelegerea lor, a fost ale­gerea mea, chiar dacă pe mulți i-a surprins momentul în care am intrat în PSD.
    - Ați intrat într-un moment dificil în care partidul a trecut în opoziție. Ce v-a determinat?
    - Eu sunt convins că sunt un om "de stânga" prin natura și felul meu de a fi, importante fiind pentru mine problemele oamenilor și modalitățile lor de rezolvare. Toate acestea în detrimentul urmăririi obținerii unor avantaje personale. În sânul PSD mi-am regăsit ideile și multe puncte de vedere comune. Dar și un răspuns la unele lucruri pe care le-am gândit despre viață.
    - Se poate spune că ați ales să faceți politică la o vârstă la care alții se gândesc să-și întemeieze o familie. Viața personală este cumva pe planul doi?
    - Nu. Dimpotrivă, îmi doresc realizări și în acest plan, dar deocamdată prio­ritățile mele sunt profesia și realizarea proiectelor politice.
    - Nu vă este teamă că, făcând parte din TSD, unii cu idei învechite v-ar putea considera "mic comunist"?
    - Deja m-am întâlnit cu astfel de mentalități, sunt oameni care au avut de su­ferit din cauza comunismului, dar ceea ce se întâmplă acum în stânga spectrului politic nu mai are nici o legătură cu ceea ce s-a întâmplat înainte de 1989. Elec­toratul are nevoie de lideri politici tineri, tocmai pentru că aceștia nu au fost în­doctrinați de ideile regimului comunist.
    - Am aflat că sunteți unul dintre candidații pentru funcția de președinte al TSD Alba Iulia. Ce v-ați propus să faceți dacă veți fi ales?
    - Cu riscul de a mă repeta, sunt convins că este momentul implicării tuturor, indiferent de vârsta și funcția pe care o au, în dezvoltarea societății în care trăim. În Europa tinerii votează "stânga" și acest lucru trebuie să devină o realitate și în România dar nu poate fi înfăptuit decât demonstrând și onorându-ți promisiunile electorale. (A.C.T.)
Pestă porcină la Tătârlaua
     Un focar de pestă porcină a fost depistat în gospodăria unui sătean din lo­calitatea Tătârlaua, comuna Cetatea de Baltă, diagnosticul fiind confirmat la doi porci de către specialiștii Laboratorului Sanitar Veterinar al DSVSA Alba, a de­clarat purtătorul de cuvânt al instituției, dr. Ioan Tătucu. Porcii bolnavi de pestă au fost uciși, iar cadavrele animalelor au fost arse și îngropate, fiind luate și măsuri de dezinfecție și deratizare. Veterinarii vor repeta însă examenele de laborator, nefiind exclusă posibilitatea ca pesta să se fi răspândit și în gospodăriile în­ve­cinate. De asemenea, DSVSA Alba va interzice circulația porcilor și tranzacțiile cu carne și produse din această specie, dispunând totodată ca toți câinii să fie legați. Totodată, în satul Tătârlaua a fost declarată carantina de gradul II, res­tric­țiile impuse de această măsură rămânând valabile în continuare și în localitățile Lunca Mureșului, Jidvei și Șpring. La această dată, din cauza pestei mai sunt închise târgurile de animale din Lunca Mureșului, Jidvei, Cetatea de Baltă, Șpring și Drașov. Proprietarul porcilor nu va fi despăgubit pentru că a cumpărat porcii fără bilet de proprietate și certificat sanitar-veterinar.
Robert GHERGU

Caravana antitrafic "Pleacă legal" la Alba Iulia
     Vineri, 23 septembrie, începând cu ora 9.00, la sediul PAEM Alba Iulia va avea loc seminarul Caravana antitrafic "Pleacă legal", proiect finanțat de UNICEF. În cadrul manifestării organizate de către Fundația "Conexiuni" din municipiul De­va în colaborare cu Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia vor fi luate în discuție o serie de lucruri privind traficul de persoane, o problemă majoră a zilelor noastre. Sunt așteptați participanți din trei județe, respectiv Hune­doara, Sibiu și Alba. (L.I.)
La Strungari
Tabăra "Viața Asociativă Studențească de Tineret"
     Până la 24 septembrie, la Strungari are loc cea de-a V-a ediție a taberei de instruire "Viața Asociativă Studențească de Tineret" organizată de către Liga Stu­denților din Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia în parteneriat cu Aso­cia­ția "Sprijiniți Copiii". Sub îndrumarea lectorului Maria Ilea, 20 de studenți vor învăța arta managementului organizațional și eficiența muncii în echipă. Vor fi luate în discuție teme referitoare la conceptele de bază ale managementului, structura și cultura organizațională, modalități de formare și funcționare a echipei menite să îmbunătățească astfel calitatea proiectelor și a programelor de viitor și să sprijine dezvoltarea profesională și intelectuală a tinerilor voluntari. Agenda cursului este structurată pe 15 ore de teorie și 25 de ore de practică, oferind în acest fel suport în organizarea și planificarea activităților specific studențești din acest an uni­ver­sitar, dar și ale celor cu impact în comunitate. (L.I.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.