.:: Unirea - cotidianul județului Alba ::. Actualitate.:: www.ziarulunirea.ro ::. 
La Mihalț, prefectul și primarul au "înfrânt" doar câte o bere!
Covaciu și Cârnaț     Ziua Sportului pentru Toți, organizată ieri la Mihalț, s-a dovedit, în ciuda laudelor an­terioare, a nu fi o zi "de mișcare" pentru pre­fectul Cosmin Covaciu și pentru primarul co­munei Mihalț, Marin Cârnaț. Spre marea de­za­măgire a audienței, lupta voinicească a­nun­țată cu mare tam-tam nu a mai avut loc, cei doi protagoniști "trântind" în schimb câte o bere. Cât despre premiile pe care cei doi le-au anunțat, ele nu sunt pierdute: pre­fectul va pune totuși geamuri termopan școlii din co­mună, iar porcul de 200 kg promis de pri­mar se va mai îngrășa până prin preajma Ig­natului, când va fi sacrificat și împărțit săra­cilor comunei. (A.D.)
În vederea înființării Parcului Industrial Blaj
CJ Alba a achiziționat 5,5 ha din extravilanul municipiului Blaj
     Prin hotărârea consilierilor județeni din ultima ședință de CJ Alba a fost cu­prins în domeniul privat al județului Alba imobilul-teren în suprafață de 55.000 mp situat în extravilanul municipiului Blaj. Consiliul local Blaj și-a exprimat intenția de a construi un parc industrial în asociere cu CJ Alba. Printre alte condiții care trebuie îndeplinite, terenul aferent la constituirea parcului industrial trebuie să aibă cel puțin 10 ha. Suprafața de teren propusă de CL Blaj a fi adusă ca aport în natură la capitalul social inițial al parcului industrial este de 6,5 ha teren, pro­prietate privată a municipiului Blaj. Pentru a fi îndeplinite condițiile de constituire a parcului industrial, CJ Alba a achiziționat o suprafață de teren de 5,5 ha, situată în vecinătatea terenului aflat în proprietatea privată a Blajului, cu care va contribui ca aport în natură la capitalul social al so­cietății-administrator. Pentru ca acest teren să constituie contribuția CJ Alba ca aport în natură la capitalul social al societății-administrator a viitorului parc industrial, el trebuia cuprins în domeniul privat al județului Alba. (I.P.)
Simpozion de didactică modernă
     Peste 100 de cadre didactice din județele Alba, Timiș, Brăila și Hunedoara au participat la prima ediție a unui simpozion de didactică modernă cu tema "In­stru­irea interactivă", organizat recent la Școala generală nr. 4 Cugir, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Casa Corpului Didactic Alba și Primăria Cugir. Proiectul a fost inițiat de ec. Oana Badea, inspector școlar general adjunct al IȘJ Alba, înv. Monalisa Borza și prof. Floare Vlasea care, împreună cu partenerii, au încercat să stimuleze și să valorifice preocupările dascălilor în domeniul metodic, de cercetare didactică și de specialitate. La deschiderea oficială a lucrărilor, care s-au desfășurat pe 4 secțiuni, au participat reprezentanții instituțiilor partenere, lect. univ. dr. Ioan Scheau, din cadrul Universității "1 Decembrie 1918" Alba Iulia, iar autoritățile județene și locale au fost reprezentate de prefectul Cosmin Cova­ciu, primarul Cugirului, Adrian Teban și viceprimarul orașului, Aurel Voicu.(R.G.)
Ajutoare pentru sinistrați
     Mai mulți voluntari ai Filialelor județene de Cruce Roșie Română din Alba și Hunedoara, însoțiți de reprezentantul Crucii Roșii Germane, Stoldt Norbert, par­ticipă la o nouă acțiune de distribuire de alimente pentru sinistrații din județul Ti­miș. În perioada 1 - 5 octombrie vor fi distribuite peste 1.000 de pachete cu ali­mente, în valoare totală de 20.000 de euro, care au ajuns deja în localitățile Fo­ieni, Cruceni, Ionel și Otelec. Directorul Crucii Roșii Alba, Adrian Dușa, a de­clarat că transportul face parte din programul Crucii Roșii Române de asistare a victimelor inundațiilor din județul Timiș în colaborare cu Crucea Roșie a Landului Baden, fiind ultimul transport umanitar spre Banat. În lunile august și septembrie au mai fost efectuate două transporturi, iar fondurile, de peste 60.000 euro, au provenit de la Crucea Roșie Germană, fiind distribuită cantitatea totală de 75 tone de alimente neperisabile.(R.G.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.