.:: Unirea - cotidianul județului Alba ::. Curier județean.:: www.ziarulunirea.ro ::. 
Salarii majorate la Spitalul Județean
     Din această lună, cadrele medicale ale Spitalului Județean de Urgență Alba vor primi salarii majorate la plata chenzinei pentru luna septembrie, ca urmare a acordării sporurilor prevăzute de Regulamentul de sporuri, a anunțat directorul u­ni­tății sanitare, dr. Călin Potor. Recent, el declarase că efortul bugetar al spi­ta­lu­lui se ridică la suma de aproximativ 500 de milioane de lei pe lună. Procentajul de majorare salarială diferă de la caz la caz, sporurile fiind acordate în funcție de sectorul medical în care-și desfășoară activitatea angajații spitalului.(R.G.)
Parteneriat cu sprijin german benefic pentru pacienți
     Ralf Zielinski, reprezentantul Serviciului de Ajutor Maltez din Germania, a sem­nat ieri Acordul de parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență și Arhie­pis­copia Ortodoxă Alba Iulia, a anunțat directorul unității sanitare, dr. Călin Potor. El a precizat că protocolul prevede acordarea de consiliere și asistență socială bol­navilor internați în spital, organizația umanitară germană urmând să facă donații pentru dotarea spitalului. De altfel, o bucătărie și 18 tone de lenjerie de pat sunt deja pregătite pentru a fi trimise la Alba Iulia. Totodată, 3 medici români vor pleca luna viitoare la un stagiu de pregătire medicală și administrativă în spitale dintr-o localitate de lângă Köln. Pe de altă parte, în baza relației de colaborare stabilite de fostul director al Spitalului Județean, dr. Cristian Barbonța, vor fi achiziționate la prețuri modice pături noi și ținută de serviciu aflate în stocul armatei belgiene.(R.G.)
Transferați în interesul serviciului
     În Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii spe­cifice din Camera Deputaților, s-a aprobat modificarea OG nr. 22/2005, în speță art. 6, care prevede că personalul preluat de Agenția Națională de Consultanță Agricolă se consideră transferat în interesul serviciului. În această situație s-a rezolvat problema personalului de specialitate, căruia, în urma acestei modificări i se păstrează statutul de funcționar public.
(Deputat PC Nicolae POPA, Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice)

Sistem de iluminat public reabilitat la Săliștea
     Întregul sistem de iluminat public din Săliștea, Tărtăria, Săliștea-Deal și Măr­gi­neni a fost reabilitat în acest an, valoarea totală a investiției depășind 1,1 mili­ar­de de lei, a declarat presei primarul comunei Săliștea, liberalul Emil Aurel Stăni­lă. Au fost înlocuite 190 de corpuri de iluminat, iar 45 au fost recondiționate, fiind schimbată și rețeaua electrică pe distanța de 750 de metri. El a ținut să preci­zeze că au fost montate corpuri de iluminat pe vapori de sodiu de 70 W, conform standardelor europene, fiind prevăzute cu senzori pentru aprinderea automată. (R.G.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.