.:: Unirea - cotidianul județului Alba ::. Actualitate.:: www.ziarulunirea.ro ::. 
De dragul ciolanului
Mari și mici dezertări din P.S.D. Alba
     În cadrul conferinței PSD de ieri, președintele filialei Alba, Ioan Rus, a declarat că "PSD a făcut, înainte de alegeri, o selecție greșită a unor oameni pe care i-a pus pe listele de consilieri județeni și locali". La această concluzie s-a ajuns în ur­ma celor mai recente dezertări din PSD a consilierului local Costică Sârbu și a celui județean Rodica Andronescu. Pe parcursul celor 9 luni scurse de la in­sta­larea altor puteri au fost însă mai mulți consilieri județeni care s-au răzgândit și au părăsit principalul partid din opoziție. "Daniela Toma a plecat la PD pentru a-și păstra postul pe care îl deținea la S.C. Drumuri și Poduri Locale Alba, Gheorghe Iviniș a plecat din cauza conflictului cu Romi Dragosin din filiala PSD Sebeș, dar și pentru a-și proteja afacerea având în vedere că și la noi a venit când eram la putere, iar Rodica Andronescu și-a dat demisia din PSD pentru a scăpa de stre­sul la care era supusă vizavi de postul ei de la IȘJ Alba și al soțului de la E­lectrica", a precizat Ioan Rus. Cât privește aceste ultime "dezertări" președintele PSD Alba a declarat că a rămas cu un gust amar în ceea ce-l privește pe con­silierul local PSD Costică Sârbu, care a plecat la PD. "E o trădare care nu-l ono­rează. Noi l-am ajutat mult pe Costică Sârbu, iar PSD a alocat 3 miliarde de lei pentru renovarea Casei de Cultură a Sindicatelor unde el era director. În schimb, PSD nu a primit nici un favor din partea lui și nu a profitat în nici un fel de pe ur­ma funcției pe care el o deținea la Casa de Cultură. Ba mai mult, pentru închi­rierea sălii cu ocazia Conferinței Județene a PSD Alba ne-a cerut, inițial, astrono­mica sumă de 78 de milioane de lei", a mai adăugat Rus. Cât despre posibi­li­tatea ca și alți consilieri județeni sau locali să părăsească partidul, președintele PSD Alba a declarat că se așteaptă la acest lucru și că nu va fi surprins să afle aceasta. Sigur este însă că, susține Rus, unii dintre actualii consilieri PSD, a că­ror prestație este nemulțumitoare, nu se vor mai regăsi pe liste la viitoarele ale­geri. Care dintre ei nu se știe încă, dar n-ar fi chiar așa greu de presupus pentru că mulți au fost, puțini au mai rămas: 6 consilieri județeni (Marius Sepi, Ioan Flo­rea, Eugen Popa, Sergiu Șolea, Flaviu Predescu, Viorel Huțuleac) și 3 consilieri locali (Doina Harda, Dorin Sandea și Marius Rotar).
Ioana PITICARIU

Prefectul cere 10 miliarde de lei pentru repararea a două poduri
     Printr-o adresă înaintată Ministerului Administrației și Internelor, prefectul Cos­min Covaciu a solicitat alocarea sumei totale de 10 miliarde de lei pentru finali­zarea lucrărilor la podurile de la Aiud și Zlatna, afectate de calamitățile din vara acestui an. În document se arată că cele două consilii locale au suportat contra­valoarea lucrărilor de proiectare, de eliberare a amplasamentelor și de obținere a avizelor și autorizațiilor. Valoarea lucrărilor la podul de la Aiud se ridică, potrivit do­cumentației tehnice, la aproape 11,6 miliarde de lei, iar refacerea podului de la Zlatna costă 3,7 miliarde. Din fondurile primite până acum din partea Guvernului au fost alocate 4 miliarde pentru podul din municipiul amintit și 1 miliard de lei pentru cel din Zlatna. Ar mai fi însă necesare 10 miliarde de lei pentru ca exe­cuția lucrărilor să poată fi finalizată, ceea ce depășește acum posibilitățile finan­ciare ale bugetului județean. (R.G.)
Arsenalul din podul casei
     În timp ce efectua lucrări de renovare a casei, Ioan R. (65 de ani), din Pianu de Jos a găsit un adevărat arsenal de arme și muniție. În 3 octombrie, în jurul orei 13.00, când făcea reparații la acoperiș, bărbatul a găsit lângă o grindă o armă de foc militară aflată în stare avansată de degradare și două cartușe ruginite. Ioan R. i-a anunțat pe polițiști, care au ridicat de la fața locului cartușele. Bărbatul și-a con­tinuat treaba și nu mare i-a fost mirarea când a mai dat de o armă de foc și 4 cartușe de război. Bineînțeles că și-a făcut datoria și a anunțat din nou organele de poliție. Pe cea de a doua armă a fost identificată o serie și se pare că arma este de fabricație cehoslovacă. Specialiștii vor efectua expertiza balistică și vor continua cercetările pentru a stabili proveniența armelor și a muniției. (L.I.)
Nou lider de grup PD în CJ Alba
     Odată cu plecarea lui Dan Ilieș din funcția de consilier județean, pentru a o­cupa postul de director adjunct al DSV Alba, a rămas vacant și scaunul de lider al grupului consilierilor județeni PD din CJ Alba. În locul lui a fost validat consilier județean, în ultima ședință a CJ Alba din data de 29 septembrie a.c., pedistul Vasile Lovin. Acesta nu a preluat însă și mandatul de lider al grupului PD din CJ, care a revenit mai tânărului său coleg de partid, Alin Cucui. (I.P.)
Vânătorii de munte donează sânge
     Aproximativ 20 de militari în termen din cadrul Brigăzii 5 Vânători de Munte "Avram Iancu" din Alba Iulia se vor prezenta în această dimineață la Centrul de Transfuzii Sangvine din curtea Spitalului Județean pentru a dona sânge. Purtă­torul de cuvânt al unității militare, mr. Constantin Marica, a declarat că, așa cum au făcut de câte ori au fost solicitați, vânătorii de munte au răspuns și acum ape­lului lansat de conducerea Centrului de Transfuzii. Acțiunea survine la numai o zi după ce aproximativ 20 de cadre militare ale brigăzii au donat sânge în scop uma­nitar.(R.G.)
"Minciunică" la volan
     Ionel I., de 43 de ani, aflat la volanul unei Dacii a fost oprit în trafic de către po­lițiștii cugireni. Pentru a-i induce în eroare pe agenți, la solicitarea actelor, băr­batul a menționat că și-a uitat toate documentele acasă, inclusiv permisul de con­ducere. Din păcate pentru șofer mirosul fin al "copoilor" a scos la iveală alt­ceva. În urma verificărilor polițiștii l-au prins cu minciuna pe Ionel I. Astfel, acesta nu deținea carnetul de conducere. Minciunica i-a fost oarecum iertată, dar este cercetat pentru comiterea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a avea permis de conducere. (L.I.)
Bicicliști și căruțași luați la bani mărunți
     În perioada 30 septembrie - 2 octombrie, lucrători de la Poliția Rutieră și Ordine Publică au efectuat o serie de acțiuni pentru prevenirea accidentelor ru­tiere grave și tragerea la răspundere a bicicliștilor și căruțașilor care încalcă regi­mul de circulație. Cu această ocazie au fost aplicate 506 sancțiuni contraven­ționale, în valoare de 33.990 de lei RON. Printre cei amendați s-au numărat 30 de bicicliști, 23 de căruțași și 5 conducători auto care au fost prinși cu alcool la bord. Polițiștii au tăiat în carne vie. Astfel, în urma acțiunilor au rămas ceva timp fără carnet 10 șoferi, iar alți 7 fără certificatul de înmatriculare. Oare câte astfel de acțiuni sunt necesare pentru a-i disciplina pe conducătorii auto și pietonii care încalcă tot mai des regulile de circulație? (L.I.)
Lovit în cap sau nu?!
     Lucrătorii Postului de Poliție Lopadea Nouă au fost sesizați telefonic, în data de 3 octombrie, de către Traian C., în vârstă de 55 de ani, din Lopadea Nouă, care le-a declarat polițiștilor că în seara de 2 octombrie, în jurul orei 20.30, o persoană necunoscută l-a lovit în cap cu un corp contondent. Bărbatul a susținut că acest lucru s-a petrecut în timp ce se deplasa spre pășunea de la marginea satului. Cel care l-a lovit nu l-a deposedat de nimic. Traian C. a fost transportat la Spitalul municipal Aiud, unde a fost internat la secția Chirurgie cu diagnosticul de traumatism cranio-cerebral deschis. În cauză, poliția continuă cercetările pentru a stabili veridicitatea celor spuse de bărbat și în acest caz găsirea și pedepsirea celui vinovat. (L.I.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.