.:: Unirea - cotidianul județului Alba ::. Curier județean.:: www.ziarulunirea.ro ::. 
Retrocedări fără... speranță!
     Societatea handicapaților neuropsihic "Speranța", cu fostul sediu în Alba Iulia, str. Violetelor nr. 13, anunță că după 15 ani de activitate în exclusivitate pe bază de VOLUNTARIAT în beneficiul persoanelor cu handicap neuropsihic neinsti­tu­ționalizate din județul Alba, suspendă provizoriu activitatea, fiind evacuată din imo­bilul deținut în data de 26 septembrie 2006, urmare a Legii retrocedărilor. A­cest imobil, la demisol ne-a fost repartizat în anul 1993 de către Consiliul Ju­dețean Alba. Facem apel la înțelegere și răbdare din partea membrilor noștri și a familiilor acestora, care pe parcursul anilor au beneficiat constant de ajutoare în produse, consultanță legislativă individuală cât și de reprezentare de interese față de instituțiile statului.
    În același timp, cerem imperios ajutorul autorităților publice locale, ca în conformitate cu art. 41 lit. a din Legea nr. 246 din 25 iulie 2005, apărută în Mo­nitorul Oficial nr. 656, să ne atribuie un sediu funcțional, pentru a putea con­tinua activitatea organizației, prin susținerea intereselor beneficiarilor noștri și în con­tinuare. Vă rugăm a se lua în considerare că suferința nu are vârstă, sex, națio­nalitate, religie și nici chiar apartenență politică. În același timp, orice individ, în orice clipă, fără voia lui poate deveni un potențial cetățean cu probleme grave de sănătate.
    În speranța că vom fi percepuți corect, cu cele mai bune intenții așteptăm un sem­nal pozitiv de la aleșii noștri. Comitetul de conducere al Societății handi­ca­paților neuropsihic "Speranța" Alba
La Teiuș,
Trei bărbați au servit masa în oraș și s-au îmbolnăvit
     Virgil T., Ioan D. și Ioan D. (simplă coincidență de nume!), doi tineri și un băr­bat cu vârste cuprinse între 18 și 48 de ani din Teiuș și Alba Iulia, au fost internați acum două zile la Spitalul Județean de Urgență, după ce au servit masa într-un local public din orașul amintit. Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Pu­blică Alba, dr. Cristina Galoș, a declarat că pacienții aveau starea generală alte­rată și tensiunea scăzută, prezentând și tahicardie. Cei trei au ajuns la "Urgențe" fiind diagnosticați inițial cu intoxicație cu o substanță necunoscută, au declarat surse medicale. Unul dintre tineri și bărbatul au fost internați la secția de re­ani­mare, în timp ce a treia persoană a ajuns la "Interne" pentru a beneficia de în­grijirile medicale necesare, iar acum starea lor de sănătate s-a ameliorat. Spe­cialiștii DSP Alba s-au deplasat la localul cu pricina pentru a efectua ancheta epidemiologică și pentru a recolta probe în vederea efectuării analizelor de la­borator. Din acest motiv, a spus dr. Cristina Galoș, numărul persoanelor care s-au intoxicat în urma consumului de alimente va putea fi precizat cu exactitate abia la finalul anchetei. (R.G.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.