.:: Unirea - cotidianul județului Alba ::. Prima pagină .:: Ediția din: 11.10.2005 ::. 
Balotaj la Curtea de Apel Alba Iulia
Când doi judecători se "ceartă", scapă infractorul!
     Ieri era așteptată la Curtea de Apel Alba Iulia pronunțarea asupra apelului declarat de către fostul șef al Complexului de Vinificație Jidvei, Toader Ignat și de către reprezentanții părții civile SC Jidvei SRL filiala Alba, împotriva unei hotărâri a Tribunalului Alba prin care Toader Ignat primea o pedeapsă de 10 ani de închi­soare pentru delapidare și de un an pentru însușirea fără drept a desenului sau modelului industrial. Numai că nu s-a dat ieri nici o soluție în dosarul penal nr. 58/2005, cunoscut și sub denumirea de "Dosarul etichetelor", în care este incul­pat Toader Ignat, ci s-a dispus "repunerea cauzei pe rol și fixarea termenului la data de 1 noiembrie 2005, pentru reluarea judecării cauzei în complet de diver­gență, în conformitate cu prevederile art. 308 alin. 5 Cod de Procedură Penală", după cum informează biroul de presă al Curții de Apel Alba Iulia. S-a ajuns la această situație întrucât cei doi magistrați din completul care a judecat cauza au avut opinii diferite privind soluția în cazul Ignat și, în concluzie, e nevoie de un "complet de divergență" în care va intra încă un magistrat. După ce ajunge și a­cesta la o concluzie se va hotărî cu majoritate de opinii asupra sentinței finale. "În conformitate cu prevederile art. 54 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea ju­diciară, completul de divergență va fi format din 3 judecători prin includerea în completul de judecată a președintelui sau vicepreședintelui instanței, a preșe­dintelui de secție ori a judecătorului din planificarea permanentă", se arată în comunicatul Biroului de presă a Curții de Apel. Repunerea pe rol a cauzei nu înseamnă neapărat că se va relua tot procesul, ci probabil doar partea finală, cu exprimarea pozițiilor părților implicate, ceea ce va presupune 1 sau 2 termene.
    *Tot ieri, dar la Tribunalul Alba, a avut loc primul termen al unui proces în care fostul șef al Complexului de Vinificație de la SC "Jidvei" SRL - Filiala Alba, Toader Ignat, este trimis în judecată sub acuzațiile de înșelăciune, uz de fals și evaziune fiscală. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Ignat este acuzat de comer­cializarea unor combustibili de tip "M", "P" și "Nafta" prin benzinăria aparținând firmei sale, SC "Stoian Ignat" SRL din Căpâlna de Jos, distribuiți la pompe sub denumirea de motorină și, respectiv, benzină. Prejudiciul stabilit se ridică la pes­te 10 miliarde lei. (I.P.)
Coliziune frontală pe DN1 soldată cu patru persoane accidentate grav
     O familie din municipiul Alba Iulia a ajuns la Spitalul județean Alba după ce autoturismul în care se aflau cei trei membri a fost implicat într-un accident rutier. Nefericitul eveniment s-a petrecut în seara zilei de 9 octombrie, în jurul orei 19.00, pe DN1 Aiud-Teiuș. Nicolae A., de 42 de ani, din Alba Iulia, în timp ce se deplasa cu autoturismul Dacia pe direcția Aiud-Teiuș s-a angajat în depășirea unui ciclomotor. Dacia a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu Opelul Vectra condus regulamentar din sens opus de către Marioara N., în vârstă de 42 de ani, din Târgu Mureș. În urma impactului puternic au fost rănite grav 4 persoane, printre care și un copil de 7 ani, iar autoturismul Dacia a fost distrus în proporție de 90 la sută. Ca urmare, pentru scoaterea conducătorului Daciei dintre fiarele contorsionate a acționat o echipă de descarcerare a grupului de Pompieri militari Aiud. Toate cele 4 victime au fost transportate la Spitalul municipal Aiud pentru acordarea de îngrijiri medicale, diagnosticul dat de medici fiind astfel: Ma­rioara N.-plagă contuză și contuzii coloană dorsală și umăr drept; Nicolae A.-fractură de tip III femur stâng, fractură deschisă cominutivă cu deplasare gamba stângă și fractură deschisă tip III cu deplasare gleznă stânga; Florentina A. (38 de ani), din Alba Iulia, pasageră Dacia-traumatism cranio-cerebral acut închis, traumatism hemitorace drept și sternal, fractură închisă la degetul 3 mâna dreap­tă și Bogdan A. (7 ani), din Alba Iulia, pasager Dacia-contuzie forte umăr stâng, excoriații gambă dreaptă și șold stâng. Ulterior cei patru au fost transferați și in­ternați la Spitalul județean Alba. În cauză, poliția continuă cercetările. (L.I.)
Gelozie și cafteală la Segagea
     Lucrătorii Postului de Poliție Poșaga au fost sesizați că în noaptea de 8/9 octombrie, Ioan B., de 27 de ani, din satul Segagea a fost victima unei agresiuni comise de către Aurel C., în vârstă de 41 de ani, din Segagea. Conform raportului poliției, cearta dintre cei doi a avut loc pe drumul sătesc, la aproximativ 100 de metri de locuința lui Aurel C., și s-a produs pe fondul unui act de gelozie din par­tea bărbatului mai în vârstă. În urma agresiunii Ioan B. s-a ales cu leziuni cor­porale. Pentru îngrijiri medicale acesta s-a prezentat în data de 9 octombrie la Clinica Medicală III Cluj-Napoca, unde a rămas internat cu diagnosticul de frac­tură antebraț stâng și patru plăgi excoriate la nivelul capului. (L.I.)
30 noiembrie - ultimul termen
     În Monitorul Oficial a fost publicată ordonanța de urgență nr.127/2005, prin care a fost prelungit termenul de depunere al cererilor pentru restituirea terenurilor agricole și forestiere, până în data de 30 noiembrie 2005. Cererile și actele dove­ditoare se depun la Comisiile Locale de Fond Funciar. (Ș.R.)
Bani pentru veterani
     Instituția Prefectului a primit săptămâna trecută suma de peste 1,4 miliarde de lei din partea Guvernului, banii reprezentând diferența de fonduri necesară pentru achitarea integrală a despăgubirilor pentru veteranii de război decorați din județ care nu au fost împroprietăriți. Reprezentanții instituției au spus că banii vor fi distribuiți veteranilor de război ale căror dosare au fost deja aprobate pentru plată. De exemplu, marți, 18 octombrie, la Câmpeni, vor intra în posesia des­pă­gubirilor bănești toți beneficiarii legali din zona Munților Apuseni, au spus sursele citate.(R.G.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.