.:: Unirea - cotidianul județului Alba ::. Curier județean.:: www.ziarulunirea.ro ::. 
Nu dorim tensiuni, dar dorim să ne fie respectat dreptul de proprietate
     Arhiepiscopia Romano - Catolică Alba Iulia, în urma vehiculărilor care s-au fă­cut în presa locală cu privire la revendicarea imobilului în care își are sediul "Uni­versitatea 1 Decembrie 1918", dorim să facem următorul comunicat de presă:
    Arhiepiscopia Romano - Catolică Alba Iulia a revendicat în conformitate cu pre­vederile Ordonanței de Urgență nr. 94/2000 aprobată prin Legea 201/2002 prin ce­rerea de revendicare înregistrată cu nr. 6453/2003 la Comisia Specială de Re­trocedare imobilele situate în Alba Iulia, str. Nicolae Iorga nr. 11-13, imobile care în prezent sunt în administrarea "Universității 1 Decembrie 1918". Despre reven­dicarea imobilelor a fost înștiințată Primăria Municipiului Alba Iulia și Rectoratul Universității.
    Pe această cale dorim să aducem la cunoștința concetățenilor noștri că, în con­formitate cu normele juridice mai sus enumerate, în cazul în care se retro­cedează imobilele către instituția noastră suntem obligați prin lege să păstrăm destinația actuală a imobilelor timp de 5 ani de la data retrocedărilor. Împreună cu conducerea Universității vom căuta să găsim soluții pentru administrarea imo­bi­lelor după expirarea perioadei de 5 ani.
    Vă facem cunoscut faptul că "Universitatea 1 Decembrie 1918" și în prezent are doar drept de administrare asupra imobilelor, dreptul de proprietate aparținând Statului Român. Nu dorim să provocăm tensiuni de nici o natură în municipiul nos­tru, dorim doar să ne fie recunoscut dreptul de proprietate asupra imobilelor de care am fost deposedați în mod ilegal de către regimul totalitar. (Biroul de presă al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Alba Iulia)
Copiii plătesc neatenția părinților
     Pe strada Cloșca din municipiul Alba Iulia a avut loc în seara zilei de 11 octombrie, în jurul orei 19.15, un accident rutier în urma căruia a fost rănită o fe­tiță de doar trei anișori. Fiind nesupravegheată de către părinți, minora Roxana K. și-a făcut loc printre două mașini parcate și a pătruns pe carosabil. Din nefericire fetița a fost surprinsă și accidentată de către autoturismul marca Dacia 1310, condus regulamentar, pe direcția Hotel Cetate-Liceul Militar "Mihai Viteazul", de către Achim Arsân, de 40 de ani, din Ciugud. Minora a fost transportată la Spi­talul județean Alba, unde a rămas internată cu diagnosticul de fractură femur stâng treime medie cu deplasare. Strada Cloșca este o stradă foarte circulată și, pe lângă faptul că nu este suficient de largă, cea mai mare parte a ei este ocu­pată de către mașinile celor ce locuiesc în zonă, parcate de cele mai multe ori după bunul plac al proprietarilor și astfel îngreunează circulația. Este adevărat că nu există spații amenajate special în acest sens, dar asta nu înseamnă că legea poate fi încălcată. O intervenție a polițiștilor în zonă ar fi de bun augur. (L.I.)
Cadavru neidentificat
     decedatÎn apropierea localității Vurpăr, în apa râului Mureș a fost găsit, în dimineața de 12 octombrie, cadavrul unui bărbat. Identitatea a­ces­tuia nu a putut fi stabilită deoarece asupra sa nu a fost găsit nici un act. Bărbatul are vârsta cuprinsă între 60-70 de ani și la momentul găsirii era îmbrăcat cu un pulover gri petrol, cămașă cu dungi, pantaloni negri din stofă și purta o pereche de pantofi din imi­tație de piele de culoare maro. Polițiștii solicită aju­torul populației și îi roagă pe cei care pot să le furnizeze informații ce ar putea duce la identificarea bărbatului sau cei care îl cunosc să apeleze numărul 955 și să ceară legătura la Investigații Criminale. (L.I.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.